cbd olie

Wat is CBD olie en wat is CBD precies?

Robert Blogs Leave a Comment

De term CBD olie horen we steeds vaker voorbij komen in gesprekken over kwaaltjes, gezondheidsmiddelen, vitaminen en voedingssupplementen. Maar wat is het nou eigenlijk? En misschien wel nog belangrijker: hoe en waarom werkt het precies? Op die twee vragen heb je na het lezen van dit blog hopelijk een antwoord! Bij CBD E-liquid proberen we namelijk ons steentje bij te dragen aan de bewustwording van de voordelen van CBD. Het wordt namelijk nog altijd verward met THC: de psychoactieve stof in wiet en hasj waar je high van wordt als je het rookt. Een vraag die we nog vaak krijgen is dan ook:

“Word je high van CBD?”

Het korte antwoord: nee! Wanneer je CBD olie gebruikt wordt je niet high of stoned. Datzelfde geldt voor CBD e-liquids: die bevatten geen THC, maar enkel CBD. Daardoor krijg je als gebruiker van CBD olie of CBD e-liquid alleen de werkende, plantaardige stof binnen. Dat plantaardige stofje ondersteunt de gezonde levensstijl, omdat CBD bomvol zit met vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren. CBD heeft dus niets te maken met ‘’recreatieve ontspanning’’. Het draagt op een andere manier zorg voor ontspanning, namelijk een hele natuurlijke. CBD kan bijvoorbeeld verwerkt worden in zalf, welke een verzachtende werking heeft op de huid. Het is dan ook zeer geschikt als huidverzorgingsproduct. En natuurlijk volledig biologisch.

CBD en THC

De verwarring van CBD met THC is niet alleen logisch, het heeft ook iets komisch. CBD is namelijk de stof in de Cannabis Sativa plant die het effect van THC tegenwerkt. Eén van de redenen dat nederwiet zo zwaar is, is namelijk omdat hier bijna geen CBD in zit.

“Wat is CBD?”

CBD is dus een stof die veelvuldig voorkomt in de Cannabis Sativa plant. Het plantaardige stofje wordt vervaardigd door industriële hennep te drogen – ofwel bloot te stellen aan warmte. Door middel van een proces waarbij CO2 wordt gebruikt, wordt de CBD in olievorm verkregen uit de plant.

“Hoe werkt CBD olie?”

Doordat CBD olie dus bomvol mineralen, vitaminen en gezonde vetzuren zit, is de olie uitstekend te gebruiken als voedingssupplement. Daardoor kan het sowieso geen kwaad. Maar daarnaast: hoe het echt werkt? In ons lichaam hebben we bepaalde holtes die in verband staan met ons immuunsysteem. Eén van die holtes is het cannabidoïde systeem, welke de CBD moleculen verwerkt en opneemt in het lichaam.

De toekomst van CBD

Onderzoek naar de toepassingen van CBD en de exacte werking daarvan, worden nog volop uitgevoerd. Het is dan ook lastig om uitspraken te doen over de werking van de stof, omdat het aan banden is gelegd i.v.m. het tegengaan van medische claims. Klinisch bewijs voor de werking van CBD is er namelijk nog niet. Het huidige bewijs is hoofdzakelijk anekdotisch. In andere woorden: de werking van CBD olie wordt onderstreept door gebruikers, maar is nog niet wetenschappelijk aantoonbaar in een klinische omgeving. Voor meer informatie kun je daarom goed online terecht. Reviews van bepaalde merken CBD olie, zoals MediHemp of MediWiet, kan je een goed inzicht geven in de werking van de olie.

Meer informatie over olie en e-liquids

Graag nodigen we je uit om op onze CBD e-liquid pagina meer te lezen over de werking van CBD. Ook kun je kijken bij diverse olies om te zien of er een CBD olie is die jou kan ondersteunen bij je gezonde levensstijl. Heb je vragen over CBD of het gebruik hiervan? Stel ze gerust! Je kunt ons contactformulier snel en gemakkelijk invullen, dan proberen we je zo snel mogelijk een antwoord te geven.

Geef een reactie