Wat is CBD olie? Hier vind je de antwoorden!

De 8 meest gestelde vragen over CBD olie (en antwoorden!)

Robert Blogs 1 Comment

Rond CBD en vooral rond CBD olie worden talloze vragen gesteld. Logisch! Het is per slot van rekening een relatief nieuw en onbekend product. Bovendien wordt de olie nog vaak verkeerd begrijpen. In dit blog artikel van cbdeliquid.nl hebben we daarom alle vragen die wij vaak voorbij zien en horen komen op een rijtje gezet. Met natuurlijk de bijbehorende antwoorden. Dus hier: de meest gestelde vragen over CBD olie!

Is CBD olie pijnstillend?

Eén van de meest voorkomende redenen om CBD olie te gebruiken is het verminderen van pijntjes. Let op dat hier vooralsnog uitsluitend anekdotisch bewijs voor is. Het is dus nog niet wetenschappelijk vastgelegd of CBD olie pijnstillend is. Wel kun je online behoorlijk wat positieve verhalen en reviews lezen van mensen die CBD olie voor dit doeleinde hebben gebruikt. Of nog steeds gebruiken. Wij raden aan om op zoek te gaan naar specifieke reviews, die aansluiten bij de klachten of kwaaltjes die jij probeert te verlichten. Wat we zelf vaak op reviewsites tegenkomen, is dat mensen de olie gebruiken in combinatie met bepaalde medicatie. In sommige gevallen kan het de negatieve bijwerkingen van sommige medicijnen verlichten. CBD olie heeft dus een ondersteunende werking op de gezonde levensstijl. Raadpleeg echter altijd je (huis)arts wanneer je de olie gaat gebruiken in combinatie met medicatie.

Welke CBD olie voor mij?

Dat ligt helemaal aan het doeleinde waar je het voor wenst te gaan gebruiken. Waar je de olie ook voor wil gaan gebruiken, het is wijs om altijd je arts te raadplegen (zoals hierboven al vermeld) en de bijsluiter van het product te lezen. Dat gezegd hebbende, de beste manier om erachter te komen of CBD ook voor jou een positieve werking heeft, is simpelweg proberen. Begin met een olie met een wat lager CBD gehalte (bijvoorbeeld 50mg) en bouw binnen enkele weken een spiegel op. Na het opbouwen van de spiegel, kun je de overstap maken naar een olie met een hoger gehalte aan CBD. CBD olie werkt het beste op de lange termijn.

CBD olie, capsules, e-liquid, of pasta?

Belangrijk om te weten in verband met het bovenstaande, is dat er diverse manieren zijn waarop je CBD in kunt nemen. Onze favoriet is natuurlijk CBD e-liquid. Niet alleen vanwege de prettige smaak, maar ook omdat e-liquid snel wordt opgenomen door de blaasjes aan de binnenkant van de mond. CBD verdampen of vapen is dus een van de beste manieren van inname. Natuurlijk kun je CBD ook innemen als capsule in plaats van olie. Dat kan prettig zijn, wanneer je het innemen van tabletten toch al gewend bent. Of wanneer je de smaak van CBD olie niet zo prettig vindt. De keuze is aan jou!

Word je high van CBD olie?

Nee. In CBD olie zit geen THC: dit is de werkende stof in wiet en hasj. CBD olie of e-liquid heeft geen psychoactieve werking. Je gaat er dus geen gekke dingen van zien! In CBD vind je enkel de gezonde eigenschappen van de cannabis sativa plant.

Is CBD olie verslavend?

Nee, CBD olie is niet verslavend. Dit komt omdat er simpelweg geen verslavende stoffen in zitten. CBD en CBDa worden weliswaar vervaardigd vanuit de cannabis sativa plant, waar tevens hasj en wiet van worden geoogst. Maar wanneer je bijvoorbeeld stopt met de inname van CBD olie, dan ondervind je hier geen ontwenning of iets dergelijks van. CBD olie is simpelweg een middel dat de gezonde levensstijl ondersteunt – en kan daarom gezien worden als een voedingssupplement. De olie zit vol met vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren.

Wanneer werkt CBD olie?

CBD olie werkt niet meteen na de eerste inname. Veel mensen denken dat wanneer je cbd olie gebruikt het effect de dag erna meteen zichtbaar is. Dit is helaas niet zo. Het lichaam moet namelijk wennen aan het verhoogde CBD gehalte. Elk lichaam bevat namelijk van zichzelf een hoeveelheid CBD. Echter door het innemen van de olie wordt dit stofje aangewakkerd. Wij adviseren cbd olie minimaal twee weken, drie keer dagelijks te gebruiken. Pas na twee weken ga je dan effect zien. In de meeste eerste gevallen merk je bij de lichtste variant al effect. Sommigen hebben een sterker flesje nodig. Wij adviseren nooit om hiermee direct te beginnen.

Hoe lang is CBD olie houdbaar?

Wanneer je CBD olie besteld, dan ontvang je dit in een flesje met een druppelpipet. Dat is handig, omdat je de CBD olie in druppels moet doseren. Hoe langer het flesje dicht blijft, des te langer je het kan bewaren. Gemiddeld is de houdbaarheid in ongeopende staat 1 jaar. Sommige CBD producten zijn echter wel jaren houdbaar. Lees dus altijd even de bijsluiter van het product dat je koopt. De houdbaarheidsdatum staat altijd duidelijk aangegeven.

CBD olie bewaaradvies:

Bewaar de olie op een koele en donkere plek. Bijvoorbeeld in een kastje. Zuurstof (ofwel oxidatie) en zonlicht (UV-licht) breken de kracht van CBD olie af. Hierdoor verliest het de heilzame werking. Probeer langdurige blootstelling aan de zon dus te vermijden. Wanneer dit wel gebeurt, dan kun je het best een nieuw flesje bestellen.

Hoe lang werkt CBD olie?

Het ligt er aan wat voor olie je gebruikt. Het percentage CBD dat er in de olie zit is hier een belangrijke factor in. Over het algemeen wordt aangeraden om eerst een spiegel op te bouwen met behulp van een CBD olie met een wat lager CBD gehalte. Bijvoorbeeld 50mg. Hier neem je enkele keren per dag een paar druppels van in. Deze leg je enkele seconden tot een minuut onder de tong. Zo wordt de CBD goed opgenomen door de blaasjes en enzymen in de binnenkant van de mond. Aangeraden wordt om maximaal 15 druppels CBD olie per dag in te nemen. CBD olie werkt het best op de lange termijn. Nadat de spiegel is opgebouwd, kun je overstappen op een olie met een hoger CBD gehalte.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

In onze webwinkel willen wij iedereen die geïnteresseerd is in CBD producten helpen door het juiste advies te geven. Wij weten dat er veel mensen met vragen zitten met betrekking tot de olies en e-liquids. Wanneer je jouw vraag in dit artikel niet hebt kunnen vinden, dan kun je ons dus gerust een berichtje sturen! Vul je vraag in op onze contactpagina, of stel hem in onze livechat rechts onderin het scherm. Dan helpen we je zo snel mogelijk met jouw vraag!

Comments 1

  1. Post
    Author

Geef een reactie